Even voorstellen!

Leen APK is in 2004 opgericht door Leen de Bodt. Het bedrijf is gespecialiseerd in het keuren van oldtimers, klassieke auto’s en andere auto’s van liefhebbers. Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht met uw moderne auto. Verder verkopen we bij Leen APK sinds enkele jaren via een webshop de bekende elektronische ontstekingen van 123ignition. Voor meer informatie zie 123ignitionshop.com.

Waarom Leen APK
Als bezitter van enkele eenden en liefhebber van klassiekers, viel het Leen op dat veel keurmeesters niet weten welke specifieke vereisten er voor de wat oudere en meer bijzondere auto’s gelden. Bij twijfel van zo’n keurmeester kan een dergelijke auto onterecht worden afgekeurd! Een voorbeeld hiervan is het afkeuren van een 2CV op de speling van de fuseepennen.

Hierdoor ontstond het idee om zelf een APK keurstation te beginnen; in eerste instantie in de werkplaats achter ons huis op de Graaf Florisweg in Gouda. Inmiddels is Leen APK een allround APK keurstation en garagebedrijf en is de werkplaats aan de krappe kant. Vanaf begin 2016 staan we in het nieuwe bedrijfspand op de Gouderaksedijk 1 te Gouda voor u klaar. Via de LeenAPK pagina op Facebook kunt u de vorderingen volgen!

Leen APK is een erkend leerbedrijfLeen APK en maatschappelijk verantwoord ondernemen
Voor een liefhebber van oldtimers is duurzaamheid natuurlijk van belang! Daarom proberen we rekening te houden met het milieu. De 123ignitions die we verkopen zijn voor een aantal types ook geschikt om over te schakelen op biobrandstof. En de elektriciteit die we (ook in huis) gebruiken komt van de Windunie en is dus gegarandeerd afkomstig van windmolens. Verder zijn we voor eerlijke handel en schenken we Fairtrade koffie. Regelmatig bieden we, op verzoek van het CWI of een school, een inburgeraar of jongere een stageplek aan, sinds het schooljaar 2015-’16 zijn we officieel een leerwerkbedrijf geworden.

Bijzondere projecten van Leen
Het eerste grote project was het restaureren van een 2CV uit 1962. Deze is van top tot teen uit elkaar gehaald en weer opgebouwd.

trouweend

Hierna heeft Leen een 4 wiel aangedreven eend gebouwd met een 2,5 liter injectieblok met 130 pk. De auto weegt 1260 kg en heeft 5 versnellingen 2WD, 5 versnellingen 4WD hoog en 5 versnellingen 4WD laag. Dit is de bedrijfsauto van Leen APK geworden.

jeend

Samenwerkingsverband Traction Électrique
Naast het werken aan conventionele auto’s bouwt Leen APK ook auto’s om op elektriciteit. Sinds 2012 werken we hiervoor samen met Jos van Oosten (o.a. Knooppunt Everdingen) en Ruben Stern (2CV Électrique), en vanaf 2014 hebben we dit geformaliseerd in een VOF: Traction Électrique.

Traction Électrique bouwt klassieke Citroëns zoals de 2CV, DS en HY om naar veilige, duurzame en schone auto’s van de toekomst. Dit is uniek in Nederland en na een grondig keurtraject, volledig goedgekeurd door de RDW. U kunt bij ons terecht voor kant-en-klare auto’s, maar ook voor advies en componenten om zelf een elektrische versie van uw favoriete klassieker te bouwen.

Als u een klassieker heeft, hou dan in gedachten dat Leen APK een klassieker weet te waarderen!