TVR Si 2.8i

TVR is een naam wat doet denken aan snelle bijzondere Engelse sportwagens. TVR is een Brits automerk, dat in 1947 werd opgericht door TreVoR Wilkinson. Een echt Engels sportwagen fabrikant uit Blackpool UK. Ook deze TVR type Si 2.8i komt uit Engeland. Op 15 januari 1988 kreeg ze het Engelse kenteken E484 LJD. Na enkele jaren in Engeland rond te hebben gereden en met een nieuwe MOT keuring kwam ze naar Nederland in 2002. Het stel genoot van de auto in de bijzondere rode kleur, Starmist Crimson. Helaas moest de auto, met inmiddels de nodige mankementen en gebruikssporen de deur uit. 14 jaar en 40.000 mile hadden hun sporen achtergelaten. LeenAPK kreeg de mogelijkheid om deze schitterende TVR te maken, en over te nemen. Sinds 4 januari 2010 is LeenAPK eigenaar en heeft er het eerste halfjaar alleen aan gewerkt. Alles is aangepakt en vervangen voor nieuwe onderdelen of betere onderdelen. Door deze grondige restauratie zijn alle kinderziektes eruit en alle zwakke punten aangepakt en verbeterd. Als laatste finishing touch is de complete auto overgespoten in de originele kleur Starmist Crimson Red. Kort na de verhuizing, is de TVR in de zwevende showroom gezet en heeft sindsdien menig voorbijganger laten staren naar dit mooie stukje Engelse autogeschiedenis.

Om ruimte te maken is besloten om na 10 jaar afstand te doen van de TVR Si 2.8i. De auto is volledige gedocumenteerd in 2 multomappen. De TVR wordt afgeleverd met een nieuwe APK en een onderhouds- en afleverbeurt. Wil je nog specifieke aanpassingen of heb je speciale wensen? Dan kunnen we dat natuurlijk altijd bespreken. Immers “meer dan alLEEN APK” doen wij.

Een auto van het merk uit Blackpool is voor veel mensen een uitermate leuke hobby. Vergeet niet dat je voor betrekkelijk weinig geld een erg krachtige en snelle, maar ook zeldzame tweedehands auto koopt die overal ter wereld de harten van autoliefhebbers sneller doet kloppen.

Details

Price 8.950
Kilometers 64.547 km
Color Rood
Registration 94-HP-KH
Transmission 5

Specifications

Year 15-01-1988
Make TVR
Model Si 2.8i
Seats 2
Doors 2
Transmission Type 5
Fuel Type Benzine