Aanhanger controle en onderhoud

Aanhangers zijn qua onderhoud vaak het ondergeschoven kindje van de autobezitter. Een moderne auto geeft immers vaak vanzelf wel aan wanneer er onderhoud nodig is, bovendien is er de jaarlijkse APK keuring waarbij gebreken als het goed is aan het licht komen. Maar voor een aanhanger is die keuringsverplichting er niet, waardoor het onderhoud vaak geen prioriteit krijgt. Met als gevolg gevaarlijke situaties op de weg of het risico van een bekeuring.

Er zijn wel een aantal wettelijke vereisten waaraan een aanhangwagen moet voldoen, wilt u ermee de openbare weg op mogen:

  • de banden moeten voldoende draagvermogen hebben ten aanzien van de maximale last en voldoende profiel hebben (1,6 mm);
  • de verlichting moet het doen (remlichten, knipperlichten/richtingaanwijzers, kentekenverlichting);
  • de reflectoren moeten in orde zijn;
  • de losbreekreminrichting moet deugdelijk zijn.

Bij Leen APK bieden we een controle- en onderhoudsprogramma specifiek gericht op aanhangers aan. Daarbij checken we of de aanhanger voldoet aan bovengenoemde wettelijke vereisten, controleren we de wiellagers, reminrichting, beplating, en zorgen we dat de banden de juiste bandenspanning hebben.

Een basiscontrole van uw aanhanger (exclusief reparaties) duurt ongeveer een half uur en kost €35,- (incl. btw). Neem contact op om een afspraak te maken.