Koppeling reparatie / vervangen

De koppeling in uw auto zorgt ervoor dat de verbinding tussen het motorblok en de versnellingsbak tijdelijk verbroken wordt tijdens het schakelen. Het liefst gebeurt dat zonder schokken, vandaar dat een koppeling dankzij variabele wrijving tussen de koppelingsplaten zorgt voor een geleidelijke overgang tijdens het indrukken van het koppelingspedaal.

Maar wrijving betekent ook slijtage: na verloop van tijd moeten de koppelingsplaten van een handgeschakelde auto daarom vervangen worden. Hoe vaak dat moet, hangt mede af van uw rijstijl. Ook het veelvuldig indrukken van het koppelingspedaal tijdens het filerijden zorgt voor extra slijtage. U merkt dat de koppelingsplaten versleten zijn als de koppeling slipt bij het laten opkomen van het koppelingspedaal of wanneer uw auto schokkering optrekt tijdens het schakelen.

Bij Leen APK kunt u terecht voor het vervangen van de koppelingsplaten van ieder merk en type auto. Ook vervangen we meteen de drukgroep en het druklager. Op die manier weet u zeker dat uw koppelingsinstallatie weer even mee kan.

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak voor het vervangen van uw koppeling.