Remmenservice

De remmen zijn misschien wel het meest essentiële onderdeel van uw auto. Ze zorgen ervoor dat u op ieder gewenst moment zo snel mogelijk tot stilstand komt. Handig in geval van een stoplicht, essentieel in geval van een noodsituatie. Het goed functioneren van de remmen is dan ook een belangrijk aandachtspunt tijdens de APK keuring. Zaken waar Leen APK op let zijn totale remkracht en remkrachtverdeling: u wilt immers niet dat uw auto scheeftrekt tijdens het remmen!

Voor een controle aan – of onderhoud van – uw reminrichting biedt Leen APK een remmenservice aan. Hierbij kijken we naar de volgende zaken:

  • Controle van de remvoeringen, remschijven en remblokken;
  • Controle op het gelijkmatig remmen met behulp van onze remmentestbank (remverschil tussen links en rechts, totale beremming voor- en achterwielen).

Het merendeel van de auto’s heeft zelfststellende remmen, waarbij de slijtage aan remblokken en -voeringen automatisch wordt gecompenseerd. Bij de auto’s waarbij dat niet het geval is – eigenlijk alleen oldtimers – moeten de remmen handmatig gesteld worden. Ook voor remmen stellen kunt u bij ons terecht.

Wilt u een afspraak maken voor een remmentest of onderhoud laten plegen aan uw reminrichting, neem dan contact met ons op voor een afspraak.