Distributieriem vervangen

De distributieriem is een essentieel onderdeel van de meeste automotoren. Deze riem zorgt ervoor dat de nokkenas (die de kleppen voor het inlaten van brandstof en uitstoten van verbrandingsgassen aanstuurt) verbonden is met de krukas, waarop de cilinders hun krachten overbrengen. Een breuk van de distributieriem is zeer kwalijk en zorgt er niet alleen voor dat u zeker niet verder kunt rijden, ook bestaat de kans op forse beschadigingen in de motor.

Normaal gesproken wordt de distributieriem om de xx.000 kilometer vervangen, dit is afhankelijk van het merk en type auto. Zeker als u een tweedehands auto aanschaft is het van belang om te checken of de motor een distributieriem heeft en zo ja, wanneer deze voor het laatst vervangen is.

U kunt bij Leen APK terecht voor het vervangen van de distributieriem. Daarbij vervangen we ook meteen de spanner, looprol en waterpomp. Op die manier weet u zeker dat deze essentiƫle onderdelen weer lange tijd meegaan en voorkomt u kostbare vervolgreparaties.

Neem contact met ons op voor het inplannen van een afspraak. Vaak wordt het vervangen van een distributieriem gecombineerd met een grote beurt.